Jeśli szukasz pieczywa Kraków, zobacz tu.
Pieczywo to w naszej tradycji podstawa diety człowieka. Jest produkowane z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego warto jeść pieczywo?
Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w wiele najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego skład wchodzą głównie białka, aminokwasy i węglowodany. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej nabywać pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy gwarancję, że spożywane wypieki zawsze są świeże.
Z niezwykłej dbałości o klienta i znakomitych produktów słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich wypieki robione jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję dobrego smaku i najwyższej jakości użytych składników.
Kontakt:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]